Výrobcovia / značky

Two-Bucket Wash Method


UMÝVANIE AUTA POMOCOU DVOCH VEDIER


Pravdepodobne najznámejšia metóda na umývanie automobilu je metóda umývania 2 vedrami. Už roky je známa ako najbezpečnejšia metóda umytia vášho auta. Existuje veľa variácií metódy 2 vedier. Pred uskutočnením umývania by ste mali vyčistiť kolesa


Čo budete potrebovať:

  •      Dve detailingové vedra ( alebo aj obyčajné vedrá)
  •      Dve mriežky na separáciu nečistôt
  •      Auto šampón podľa vášho výberu
  •      Dve umývacie rukavice na umývanie
  •      Sprejový vosk alebo detailer
  •      Sušiací uterák


Voliteľné:

  •      Napeňovacia pištoľ / kanón
  •      Vysoko tlakový čistič
  •      Stlačený vzduch alebo fukár na sušenie


1. Naplňte vedra

Vložte ochrannú mriežku do jedného z vašich vedier približne s 3/4 vody. Toto vedro bude slúžit na umývanie. Pridajte vami zvolený šampón množstvo vody by sa malo odvýjať od riedenia vašého šampóna. Vložte ochrannú mriežku do druhého vedra ktoré bude služít na oplach vašej umývacej rukavice a naplňte ho vodou.


2. Opláchnite auto

Chceme dostať dole čo najviac povrchovej špiny, ako je to možné. Výborným pomocníkom je vysoko tlakový čistič. Začnite hore a prepracujte sa smerom na dol. 


3. Pripravte si svoj šampón


Nastriekajte pomocou hadice alebo vysokotlakového čističa prud vody do vedra. Tým sa aktivuje penivosť a pripraví sa na použitie.


4. Umyte hornú polovicu

Uchopte svojú prvú umývaciu rukavicu, používa sa iba v hornej polovici vozidla. Čokoľvek nad dverami z väčšej časti.

Začnite hore a urobte len jeden panel naraz. Medzi každým panelom opláchnite svojú umývaciu rukavicu v predpripravenom oplachovacom vedre.


5. Umyte spodnú polovicu

Uchopte svojú druhú umývaciu rukavicu. Táto je určená pre špinavé spodné časti vášho auta. Zvyčajne si vyberiem inú farebnú umývacu rukavicu, aby som ich ľahko rozlíšil.

Znova umyvajte jeden panel naraz, často oplachujte špinu z umývacej rukavice do vedra na oplachovanie, aby ste sa vyhli poškrabaniu auta.


6. Záverečné opláchnutie

Opláchnite zvyšný šampón z vášho auta. Tento krok je dôležitý, pretože akýkoľvek šampón, ktorý zaschne na karoserii, môže spôsobiť nejeden bolehlav.


7. Bezpečné sušenie pomocou sprejového vosku alebo detailera

Ak sušíte auto, môžte použiť nejaký sprejový vosk alebo rýchly detailer. Voda má veľmi vysoké povrchové napätie, čo znamená, že skutočne potrebujete trochu tlaku na lak na jej odstránenie. Použitie rozprašovacieho vosku počas sušenia vám pomôže pri sušení farby predísť poškriabaniu.

Pokúste sa príliš nešúchať uterák po laku. Namiesto toho položte uterák na lak a nechajte ho nasáť vodu, tento proces opakujte do úplného vysušenia. Väčšina škrabancov vzniká počas sušenia kvôli nedostatku mazania alebo nekvalitného mikrovlákna.